Voedingsadvies

Ik ben opgeleid tot natuurvoedingsadviseur. Dat betekent dat ik je help met het geven van inzicht in je eigen én een beter, gezonder eetpatroon op basis van natuurvoeding. Je leert je weg kennen door het ‘doolhoof’ van wat goed voor je is. Als je je dat eigen maakt en regelmatig beweegt, val je ook af (als dat je doel is). Simpelweg omdat je gezondere keuzes maakt en minder suikers en slechte vetten binnenkrijgt. Maar belangrijker: je krijgt alles binnen wat je nodig hebt, brengt balans in je lichaam en je hebt meer energie. Dat gebeurde bij mij ook. 

Iedereen is uniek

Iedereen is uniek. Onze bouw ligt opgeslagen in ons DNA. Daar kun en hoef je niets aan te veranderen. Je bent mooi zoals je bent. Belangrijk is dat je goed voor je lichaam zorgt. Welke persoonlijke of morele keuzes jij daarin maakt of moet maken vanwege medische redenen: in de natuurvoeding kijk ik vooral naar wat je wel eet en niet naar wat je niet eet.

Het maakt dus niet uit of je vlees eet, vegetarisch of veganistisch bent of een glutenallergie hebt. Afhankelijk van je vraag kijk ik naar je eetpatroon. Ik kijk aan de hand van de Voedingspiramide bijvoorbeeld naar welke producten en hoeveel je eet en of je genoeg vocht en vezels binnenkrijgt. Maar we spreken ook over je ontlasting, beweging, rustmomenten en stress. Je houdt minimaal vijf dagen een eetdagboek bij, we bespreken dit en ik geef je advies. Voedingsadvies dat bij jou past. Geen ingewikkelde dingen. Tips die jij makkelijk en dagelijks kan inpassen. 

Eet je al gezond?

Als je verder wilt of als je al gezond eet, kunnen we verdiepen. Ik ga dan in op de glykemische index of lading van voedsel (bloedsuikerregulatie), goede eiwitcombinaties bij veganisten, zuur-base-evenwicht in je lichaam of essentiële vetten (omega 3 en 6).
Of uiteraard op jouw specifieke vragen en wensen!

We gaan zo ver als jij wilt! Ik help en motiveer je in je keuzes. Vind je het prettig om door een groep gemotiveerd te worden en tips en recepten te delen? Dan kan ik je toevoegen aan mijn groepsapp ‘Natuurlijk!’

Natuurlijk


Natuurvoeding gaat uit van verse, pure, eerlijke en biologische producten in een gevarieerde samenstelling. Het is vrij simpel: wat er in de natuur beschikbaar is in een bepaald seizoen. Met aandacht voor de groei van de plant, dieren en de aarde. Dichtbij huis. Terug naar de basis.

Volwaardige voeding


Met de Voedingspiramide krijg je inzicht in alle lagen van producten die je dagelijks nodig hebt voor een volwaardig en gevarieerd eetpatroon. De Voedingspiramide geeft alle natuurlijke voedingsmiddelen een plaats en geeft advies over hoeveelheden. Jij maakt uiteraard persoonlijke keuzes.

Echte feiten


Er zijn zoveel verschillende (en soms tegenstijdige) theorieën en verhalen over brood, zuivel, soja en suiker. Noem maar op. Wat is waar? En wat is onzin? Leer de echte feiten kennen over voeding.