Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet bij, neem gerust contact op.

Wat is natuurvoeding?

Natuurvoeding is een bewuste manier van voedselproductie en voedselkeuze waarbij de volgende principes gelden: biologisch, eerlijk, puur, variatie en vers. Wil je hier meer over weten? Mail me gerust je vragen.

Betekent dat ik biologisch moet gaan eten?

Je moet helemaal niks. Maar bij de teelt van biologische producten zijn geen synthetische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt. Dit past binnen de visie van natuurvoeding. Het is gezonder omdat je die schadelijke stoffen niet binnenkrijgt via voeding. Dit geldt ook voor biologisch vlees. Geen onnodige antibiotica of groeimiddelen.

Waar kun je mij mee helpen?

Ik help je met inzicht en informatie geven in en over een gezond voedingspatroon. Ik geef je advies. Daarvoor kan het nodig zijn om je energiebehoefte te berekenen, benodigde macronutriënten (eiwitten, koolhydraten en vetten), vezels of vocht. Of om naar de zuur-base-balans in je lichaam te kijken of naar de glykemische lading van jouw maaltijden. Ik help je niet met afvallen, maar dat ga je zeker als je gezond(er) gaat eten. Mocht je twijfelen of een vraag hebben, neem gerust contact op.

Bij sommige vragen of doelen, waaronder voeding bij kanker, COPD of topsport, wil ik je aanraden om op zoek te gaan naar een gespecialiseerde diëtist.

Hoe ga je te werk?

De essentie van mijn werk is jouw vraag of doel. Daar gaan we mee aan de slag. Om inzicht te krijgen in wat je eet en drinkt per dag, hou je bij voorkeur 5 dagen een eetdagboek bij. Op basis van de Voedingspiramide geef ik je advies over volwaardig voedingspatroon. Lees hier meer over op de pagina Voedingsadvies.

Eet jij zelf ook wel eens ongezond?

Uiteraard. Ik heb zo ook mijn dagen met vreetbuien en vind het nog steeds moeilijk om het rustig aan te doen bij een borrelplank… Iedereen heeft z’n valkuilen en daar heb ik begrip en geduld voor.

Ik mag geen gluten, ben allergisch of ik eet veganistisch. Kan dat binnen de natuurvoeding?

Binnen de natuurvoeding kijken we vooral naar wat je wel eet. Niet naar wat je niet eet. Met jouw medische indicaties of persoonlijke keuzes kijken we wat je eventueel extra nodig hebt om essentiële voedingsstoffen, vitamines of mineralen binnen te krijgen.

Wat zijn de kosten van begeleiding?

Er zijn verschillende mogelijkheden. Kijk hiervoor bij Producten.

Wordt de begeleiding vergoed?

Nee, helaas nog niet. Alleen bij erkende diëtisten en gewichtsconsulenten vergoedt de basisverzekering een deel van de kosten. Ik ben momenteel bezig met de opleiding Medische Basis Kennis. Zodra ik die heb afgerond (2022) kun je een vergoeding krijgen voor voedingsadvies als je een aanvullende verzekering hebt.

Hoe werkt het met betalen?

Jij bepaalt wanneer we stoppen met de begeleiding. Dan krijg je een factuur.