Over delaMia

In coronatijd besloot ik een opleiding te doen die me al langere tijd boeide: natuurvoeding. Ik werd gegrepen. Nooit gedacht dat ik hier enthousiast van zou worden: (chemische) kennis over voeding, gezond koken en mensen adviseren naar een gezondere leefstijl. Het valt ook goed te combineren met mijn andere baan als freelance communicatieadviseur waarin ik me bezig houd met communicatie en informatie in relatie tot gedragsverandering.

Voeding en gezondheid


Ik ben al heel mijn leven bezig met voeding en afvallen. Talloze diëten uitgeprobeerd, alles werkte tijdelijk. Belangrijker vond ik de afgelopen jaren: wat is de relatie tussen voeding en gezondheid? Waarom voel ik me beroerd als ik teveel of te vet heb gegeten? Wat is de juiste verhouding tussen koolhydraten, eiwitten en vetten? Hoe ontstaan welvaartsziektes? Wat doen hormonen?
De opleiding tot Natuurvoedingsadviseur heeft me veel inzichten gegeven. Momenteel ben ik bezig met de opleiding Medische Basiskennis, zodat ik meer leer over de bouw en werking van het menselijk lichaam (anatomie en fysiologie) en ziektebeelden (pathologie). En dat alles naast mijn passie voor koken!

Friet met mayo


Veel mensen willen graag gezonder eten en leven. Tussen willen en doen ligt een groot gebied. Ik kan je daarmee helpen. Ik zet je intenties om in gezonde keuzes en gewoontes. Mijn enthousiasme is aanstekelijk. En heus: ik eet ook wel eens friet met mayo…..

Vitaliteit


Met gezond eten zorg je goed voor je lichaam. Vele andere factoren zorgen voor vitaliteit zoals voldoende bewegen en rustmomenten.
Ik heb een netwerk van mensen om me heen die mij op verschillende vlakken daarbij helpen. Zelf loop ik hard in een hardloopgroep en sport ik bij een Crossfit-box bij mij om de hoek. 

Ik deel graag mijn passie voor gezond eten en koken. Heb je een vraag? Ik kijk uit naar ons contact!

Mia Spruit