Mijn visie op voeding

Als je ook maar even een moment stilstaat bij de wijsheid van je lichaam, dan kun je niks anders dan er groot respect voor hebben. Het lichaam weet in ‘essentie’ wat goed voor haar is. Elke keer als ik een regel in mijn anatomie-boek lees, val ik van de ene verbazing in de andere. De meeste niet schadelijke bacteriën, schimmels en virussen (95%) ruimt het lichaam zelf op (geniaal), maar keer op keer beschadigde cellen en laaggradige ontstekingen gaat ergens een keer mis. Veel van wat ons ziek maakt, zien we niet.
We vinden het normaal dat we elke dag moe zijn na een dag werk en geen energie meer hebben om te koken of om leuke dingen te doen. Dat is niet normaal. Dat heet gewenning.

‘Veel van wat ons ziek maakt zien we niet’

 

Preventie en voorlichting

We leven in een tijd waarin we leunen op de gezondheidszorg, medicijnen en vaccins. Ik investeer het liefst in preventie en voorlichting, zodat je zelf verantwoordelijkheid kunt nemen over je eigen gezondheid. Maar dan moet je wel goede informatie hebben over de basisprincipes van (natuur)voeding. Ik ben ervan overtuigd dat je de kwaliteit van je leven enorm kan verbeteren door gezonder te eten. Daarnaast is je immuniteit enorm belangrijk. Voeding heeft een directe relatie met je immuunsysteem. Denk aan je darmflora en vitamines en mineralen die je nodig hebt om ziekmakers zoals virussen en bacteriën te bestrijden.

Tot slot heb ik net zoveel bewondering voor de natuur als voor ons menselijk lichaam. Met natuurvoeding draag je ook nog eens bij aan de juiste zorg voor dieren en de aarde, voor nu en de volgende generaties. Twee vliegen in één klap!